Gumiabroncs - és kerékkiegyenlítő szolgáltatások

 

Az új gumiabroncsok felhelyezése után elengedhetetlen a centrírozás (kerékkiegyenlítés), mivel a gumiabroncsok soha nem rendelkeznek tökéletes tömegeloszlással. Valójában a gumiabroncs egyik oldala mindig nehezebb, mint a másik. A Point S szakszervizek az ügyfeleik számára biztosítják a kerekek és a pneumatika kiegyensúlyozását bármely kategóriába tartozó járműhöz: autók, motorkerékpárok, tehergépkocsik és könnyű tehergépkocsik. 

Mi a gumiabroncs kiegyensúlyozása?

Sokan összekeverik a centrírozást az összetartással, de ezek két teljesen más szolgáltatás. A gumiabroncsok összetartásának beállítása a kerekek beállítását jelenti úgy, hogy tökéletesen párhuzamosak egymással és a talajra merőlegesek. A gumiabroncsok kiegyensúlyozása (centrírozása) viszont egy nem-homogén tömegeloszlás következtében kialakuló egyensúlyhiányhoz kapcsolódik. A probléma megoldása érdekében a kerék súlyát pontos és egyenletes módon osztják el, úgy, hogy a felni peremén súlyokat helyeznek el.

Point S minden gumiabronccsal kapcsolatos szolgáltatáshoz

Point S rendelkezik a legmodernebb eszközökkel, amelyek a centrírozáshoz és a futóműállításhoz kellenek. Ezeket a szolgáltatásokat is, akárcsak a gumiszerelést szakembernek kell elvégeznie. A súlyok elhelyezését megelőzően a szakember a gumiabroncsot a jelöléssel ellentétes szelephez rögzíti, ha van ilyen. Ez a jel a gumiabroncs legsúlyosabb oldalát jelzi. A szelep oldalán a legnehezebb a kerék. Ez már létrehozza az első ellensúlyt, amely korlátozza a felszerelhető súlyok számát. A súlyokat egy olyan gép segítségével helyezik el, amely megforgatja a gumiabroncsot és felismeri, hogy van-e benne egyensúlytalanság. Az ellensúlyok elhelyezkedését lézersugár jelzi. A súlypontot tökéletesen középre kell helyezni a forgási tengelyen. 

A helytelen kiegyensúlyozás hatásai

A gumiabroncs-kiegyenlítés segít megelőzni a kormánykerék rezgését és az egyenletlen gumiabroncs kopását. Kátyúba vagy padkára hajtás esetén a vezetési kényelem már nem azonos a korábbival, és a kiegyenlítés is veszélybe kerülhet. 
A gumiabroncsok helytelen kiegyensúlyozása a következő problémákhoz vezethet: 
A felfüggesztések és a járműalkatrészek meghibásodása
Szabálytalan és korai gumiabroncs kopás
A gumiabroncs élettartamának csökkentése
Fokozott üzemanyag-fogyasztás
A kormánykerék rezgése
Baleset esetén a gumiabroncs kiegyenlítése veszélybe kerülhet. Ha bármilyen problémát észlel, azt tanácsoljuk, hogy mihamarabb nézesse meg a kerekeket. 

Mikor kell ellenőrizni a gumiabroncs kiegyensúlyozását?

Mi a Point S hálózatnál azt javasoljuk a kerekek kiegyensúlyozását 20 000 km-enként kell elvégezni, valamint minden alkalommal, amikor a gumiabroncsot javítani vagy cserélni kell. 

Keresse meg a legközelebbi Point S szakszervizt a gumiabroncs kiegyenlítéséhez!
 

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!