10 alapvető lépés a legjobb téli gumiabroncs kiválasztásához

 

Amikor tél jön, ajánlatos téli gumiabroncsokat vásárolni az autóhoz. De biztosan Ön is, mint sok más járművezető, azon tűnődik, " mely gumiabroncsok közül választhatok az autómhoz?". Az első dolog, amit tennie kell, nem hallgatni a barátok és a család tanácsaira. Minden autó különböző, és olyan gumiabroncsokra van szüksége, amelyek megfelelnek a vezetési szokásainak. 
Itt találhat 10 tippet a legjobb téli gumiabroncsok kiválasztásához. 

1- AZONOSÍTSA A GUMIABRONCSOK MÉRETÉT

Ez az első kérdés, amikor gumiabroncsot szeretnénk vásárolni. Ha nem biztos a válaszban, csak nézze meg a gumiabroncs oldalát, és olvassa el a méretet. Például, ha a gumiabroncson ezt látja: 205 / 60 R16, ez azt jelenti:

205 - Ez a szám megfelel a futófelület szélességének, vagyis a gumiabroncsnak az úttal érintkező részének milliméterben megadott szélessége

60 - Ez a szám a gumiabroncs felső részének (oldalfal) és a futófelület szélességének 

16 - Ez a szám megfelel a gumiabroncs belső átmérőjének collban

2 - HATÁROZZA MEG A HASZNÁLAT TÍPUSÁT 

Gyakrabban utazik a városban? Autópályán? Másodlagos utakon? Ha sokat használja az autót télen, győződjön meg róla, hogy magas minőségű gumikat vásárol, különösen akkor, ha olyan kisméretű autót vezet, amely hajlamos kicsúszni, ha rossz idő van. 
Ha csak a városban közlekedik, a jó minőségű gumiabroncsok is elégségesek lehetnek!

3 - ÉRTÉKELJE A GUMIABRONCSOKAT A PIACON

Töltsön el egy kis időt a boltban, hogy megtudja, milyen gumiabroncsok érhetőek el a piacon. Így képes lesz összehasonlítani a különböző gumiabroncsok minőségét, különösen a mintázatokat, a rugalmasságot és az oldalsó szilárdságot. Ne feledje, hogy a széles hornyok jobb tapadást tesznek lehetővé az úton télen, és megkönnyítik a víz és a hó kiszorítását. 

4 – TEGYE FEL A HELYES KÉRDÉSEKET

A felkészült gumiabroncs értékesítő felteszi a megfelelő kérdéseket, hogy a megfelelő gumiabroncsokat tudja ajánlani az Ön igényeihez. Meg fogja kérdezni, hogy milyen körülmények között használja leggyakrabban az autót, hány kilométert utazik évente, hol lakik, és mi a gumikra szánt költségkeret. 

5 - VÁLASSZON A HÓ GUMIABRONCSOK ÉS A JÉGGUMI KÖZÖTT

A jég gumiabroncsok általában kiváló minőségűnek számítanak, mivel a jégen és a havon is tökéletes tapadást biztosítanak, míg a hó gumiabroncsok nem alkalmasak mindkét célra. Ha elsősorban az autópályán és száraz utakon közlekedik, akkor jéggumik ajánlottak. Ehelyett, ha főleg a városban közlekedik, jobb, ha hó gumiabroncsokat használ, hogy segítsen kiszorítani a latyakot a kerék alól.  

6 - TUDJON MEG TÖBBET A KORMÁNYOZHATÓSÁGRÓL ÉS A FÉKEZÉSRŐL 

Ez a fő oka annak, hogy téli gumiabroncsokat kell használni . 7°C alatt egy 4 évszakos gumiabroncs vagy egy nyári gumiabroncs elveszíti a tapadást és a rugalmasságot, és kevésbé biztonságos vele a vezetés. Ezzel ellentétben, a téli gumiabroncs még 7°C alatt is garantálja a biztonságot.

7 - HASONLÍTSA ÖSSZE AZ EURÓPAI GUMIABRONCS-CÍMKÉT

A boltban összehasonlíthatja a különböző európai címkéket egymással. Ez a 2012-ben Európában bevezetett teljesítményen alapuló minősítés. 3 elemre vonatkozó információkat tartalmaz:

​​​​​​​Üzemanyag-fogyasztás: a gumiabroncs gördülése során elveszett energia neve gördülési ellenállás. Minél alacsonyabb az ellenállás, annál jobban tudja az autó megtakarítani az üzemanyagot és csökkenteni a CO2-kibocsátást

 ​​​​​​​A féktávolság a nedves úton: tájékoztatja a féktávolsáról a nedves úton. A kiváló féktávolságú gumiabroncsok kevesebb helyet igényelnek a leállításhoz.

Mindkét elem esetén A (legmagasabb teljesítmény) és G (legalacsonyabb teljesítmény) között mozog a mutató.

​​​​​​​Zaj: megfelel a gumiabroncs külső zajának, decibelben kifejezve.

8 - RAGASZKODJON AHHOZ, HOGY TÖBB AJÁNLATOT KAPJON

Kérjen információt több gumiabroncsról! Így Ön választhat a téli gumiabroncsok közül a kiskereskedő által javasolt márkák közül. 

9 - KERÜLJE EL A KÜLÖNBÖZŐ GUMIABRONCSOK KEVEREDÉSÉT

A különböző márkájú gumiabroncsok vásárlása soha nem jó ötlet. Ez negatív hatást gyakorolhat a vezetésre, és rossz irányíthatósághoz vezethet, valamint bizonyos részek korai kopását okozhatja. 

10 - A KÖLTSÉGVETÉS TISZTELETBEN TARTÁSA!

A költségvetés fontos tényező a gumiabroncsok kiválasztásakor. Szánjon időt arra, hogy összehasonlítsa a különböző árakat és modelleket, hogy megtalálja a megfelelő gumiabroncsokat az autó és az Ön igényeinek megfelelően!


A téli gumiabroncsok kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy felteszi a helyes kérdéseket és minden szükséges információt begyűjt a megfelelő választáshoz.

Bővebb információért forduljon a legközelebbi Point S kereskedőhöz!
 

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!