11 tipp az autó ellenőrzésére nyaralás előtt!

 

A pihenési időszakok gyakran tartalmazzák a kirándulást, a hosszú autóutakat és sok tervezést. Bármi legyen is az úti cél, javasoljuk, hogy az utazás előtt tegyen bizonyos óvintézkedéseket. Íme néhány tipp a biztonságos vezetéshez hogy minden nehézség nélkül elkezdhesse üdülését!

1 - ELLENŐRIZZE ÉS TISZTÍTSA MEG A SZÉLVÉDŐTÖRLŐKET

Az ablaktörlők elengedhetetlenek nagy eső esetén, vagy a szennyeződés eltávolításához a szélvédőről. Számos jel utal arra, hogy mikor kell lecserélni a szélvédőtörlőt: az mozgása nehézkes, a gumibotok nyikorognak, vagy furcsán mozognak. Néha azonban csak tisztításra lehet szükség. Fogjon egy rongyot és tisztítsa meg, így pénzt takarít meg!

2 - ELLENŐRIZZE A FÉNYSZÓRÓKAT

A fényszórókat, a jelzőlámpákat és a hátsó lámpákat minden utazás előtt ellenőrizni kell . Helyes működésük biztosítja az Ön biztonságát, mivel más autósok számára lehetővé tesz, hogy lássák Önt, és megóvja a súlyos pénzbírságtól is! Kérjen meg egy családtagot vagy szomszédját, hogy segítsen ellenőrizni a működésüket!

3 - ELLENŐRIZZE A SZÉLVÉDŐT

Ha bármilyen sérülést vagy tökéletlenséget észlel a szélvédőn, félhet, hogy ez valami komoly dolog lehet, kérje meg a Point S szakembereit, hogy nézzenek utána. Fontos, hogy javítsák meg az üveg mély repedéseit és a kőfelverődéseket, mert veszélyt jelenthetnek. 

4 - ELLENŐRIZZE A GUMIABRONCS NYOMÁSÁT ÉS KOPÁSÁT

A gumiabroncsok ellenőrzésének három fő eleme van:

 A gumiabroncs nyomását meg kell vizsgálni a hosszú autóút előtt . Célszerű megvárni, hogy a gumi hideg legyen, hogy a hő ne befolyásolja az ellenőrzés eredményét. A megfelelő nyomás lehetővé teszi az üzemanyag megtakarítását és a gumiabroncs kopásának minimalizálását a lehető legnagyobb mértékben. 

A futófelület vastagságának nagyobbnak kell lennie, mint 2/32 "(vagy 1,6 mm). Ezen méret alatt a gumiabroncsok nem biztonságosak és a balesetek kockázata magasabb.

​​​​​​​Fontos, hogy ellenőrizze a futóművet és a centrírozást

A megfelelő karbantartása érdekében ajánlott 5000 km-enként ellenőrizni a gumiabroncsokat. 

5 - ELLENŐRIZZE A FŰTŐTESTET

Nyáron az egyik oka annak, hogy a motor túlmelegszik, a radiátor vagy a folyadék szivárgásából eredő probléma. Ha zöld, narancssárga vagy sárga folyadékot észlel az autója alatt, amikor parkol, azt jelenti, hogy a hűtőfolyadék kiszivárgott. Az utazás előtt meg kell oldani ezt a problémát. 

6 - ELLENŐRIZZE A JÁRMŰBEN LÉVŐ FOLYADÉKOK SZINTJÉT

Ellenőrizze az olajszintet, a hűtőfolyadékot (légkondicionáló) és a szélvédőmosó folyadékot. Az olajhiány károsíthatja a motort, míg a hűtőfolyadék hiánya károsíthatja a légkondicionálást. Ennek a kettőnek a hiányából eredő károk javítása igen öltséges, ezért a legjobb, ha rendszeresen ellenőrizni tudjuk ezeket a folyadékokat. 
Ellenőrizni kell a szervokormány folyadékot és a sebességváltó folyadékot is. Ha nehezen irányítható az autó, és a kormánykerék rezgés közben hajlamos arra, hogy leálljon, ez azt jelenti, itt az ideje kicserélni a szervokormány folyadékot. A sebességváltó folyadékot rendszeresen ellenőrizni kell, különösen akkor, ha az autó már nem új. 

7 - ELLENŐRIZZE A HEVEDEREKET

A szíj cseréje nem drága, de a sérült öv okozta kár helyreállítása határozottan az. Az autó szíjait minden 75 000 km-enként és 130 000 km-enként egy szakemberrel kell ellenőrizni. 

8 - ELLENŐRIZZE A KIPUFOGÓCSÖVET ÉS A ROZSDÁT

Ha valamilyen zajt hall, amikor vezetett, előfordulhat, hogy a kipufogócső kilyukadt. A legtöbb esetben egy kis hegesztés elegendő a rögzítéshez. Ellenőrizze, van-e rozsda az autóban. A rozsda az autó összetevőit törékennyé teszi, ami összeomolhat. Szakszerűen ellenőrizze a rozsda állapotát.

9 - ELLENŐRIZZE A FÉKET

A fékek alapvető fontosságúak az Ön és más járművezetők biztonsága szempontjából. Ha úgy érzi, hogy a féktávolság növekedett, és a helyzet még rosszabb, amikor esik, azonnal ellenőrizze a fékeket. A fékeket 6 havonta ellenőrizni kell. 

10 - ELLENŐRIZZE AZ AKKUMULÁTORT ÉS A GYENGÜLÉS JELEIT

Az akkumulátort multiméterrel ellenőrizheti. A feszültségnek 12,5 V legyen 100% -os töltés és 14,5 V között, amikor a motor működik. A 12,0 V-os feszültség 25% -os töltést jelent, és azt jelenti, hogy le kell cserélni az akkumulátort. Néhány probléma, ami jelezheti a hibás működést:

​​​​​​​A gyújtás lassú vagy nehéz

​​​​​​​Olyan szag van az autóban, mint a rothadt tojás (kén) (kifolyt a folyadék az akkumulátorból)

​​​​​​​Az elektromos berendezés nem működik megfelelően

Ha nem biztos benne, kérdezze meg a szerelőt. Az akkumulátort 3 havonta ellenőrizni kell. 

11 - ELLENŐRIZZE AZ ELSŐSEGÉLY FELSZERELÉST

Az elsősegélykészletnek, a pótkeréknek és a szerszámoknak mindig jó állapotban kell lenniük. Ellenőrizze továbbá, hogy az összes dokumentum (például a vezetői engedély) továbbra is érvényes-e. 
Miután ellenőrizte ezeket az elemeket, készen áll arra, hogy távozzon, és biztonságban érezheti magát. 

Jó utat kívánunk!
 

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!