A kipufogórendszer javítása és cseréje

 

A jó állapotú kipufogórendszer számos előnnyel jár: kevésbé káros a környezetre, javítja a jármű motorjának teljesítményét, és nem károsítja a füleit! A Point S szervizben megvizsgáljuk a jármű kipufogórendszerét, és ha bármilyen problémát tapasztalunk, megjavítjuk vagy kicseréljük. Van kételye a kipufogórendszer kopásával kapcsolatban? Olvassa el, hogy megtudja, mik a jelei a kopásnak, és foglaljon egy időpontot a legközelebbi Point S szervizbe. 

A kipufogórendszer javítása és cseréje

A kipufogórendszer összetett rendszer, amely több komponensből áll. Amellett, hogy befolyásolja a motor teljesítményét, segít megvédeni a környezetet, és nem károsítja a füleit. 
A kipufogó vagy katalizátor kulcsfontosságú szerepet játszik a kipufogógáz tisztításának folyamatában. Valójában ez a komponens lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a legveszélyesebb gázok 90% -ától. A kémiai reakció a szennyező gázokat környezetkárosító gázokká alakítja át. 
Minden Point S szerviz tapasztalt szerelőkből áll, és számos szolgáltatást nyújtanak a kipufogórendszerhez, az alkatrész ellenőrzéstől a sérült alkatrészek cseréjéig. Az alábbiakban néhány iránymutatást adunk meg, amelyek segítenek annak felismerésében, ha a kipufogórendszer nem működik megfelelően, és fel kell keresnie egy Point S szakszervizt.

Miért kell ellenőriznie a kipufogórendszert?

A kipufogó rendszert rendszeresen ellenőrizni kell. A kipufogórendszer előnyei:

Csökkenti a motor által kibocsátott zajt a jármű belsejében és kívül 

Javítani kell a jármű teljesítményét. A motor növelheti teljesítményét, de többet fogyaszt, és több zajt produkál. Ha túlságosan elfojtott, nincs ereje. Ezért fontos, hogy a kipufogó hibátlanul működjön.

​​​​​​​Csökkenti a környezet-szennyezést

Ismerje fel a kipufogórendszer hibáinak jeleit

A kipufogórendszer minden egyéb alkatrésztől függetlenül képes elhasználódni, a magas gázhőmérséklet miatt (900°C 130 km / h!) És belső és külső korrózió is jellemzi. Javasoljuk, hogy figyeljen a következő, hibás működésre utaló jelekre:

​​​​​​​Az üzemanyag-fogyasztás növekedése

​​​​​​​A jármű zajának emelkedése (ami szintén bírságot eredményezhet, és nem haladhatja meg a felülvizsgálatot)

​​​​​​​A kipufogócső füstje sötétebb lesz

​​​​​​​A motor alkatrészek korai kopása

​​​​​​​​​​​​​​A rész vagy az egész kipufogócső elvesztése 

Mikor kell ellenőrizni a kipufogórendszert?

A kipufogórendszert és különösen a hangfogót egy szakértőnek 20 000 km-enként ellenőriznie kell. Javasoljuk, hogy a katalizátort 100 000 km-enként és a hátsó hangfogót 80 000 km-enként cseréljék le. Ezek csak általános ajánlások, figyelembe kell venni az autóvezető közlekedési körülményeit és vezetési szokásait is. 

Személyre szabott tanácsokért vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi Point S szerviz szakembereivel!
 

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!