Autó légkondicionáló javítása és karbantartása

 

A légkondicionáló, fűtési és szellőztető rendszer a jármű kényelmének egyik eleme, és hozzájárul a biztonsághoz, mivel javítja a vezető koncentráló képességét, különösen télen. A Point S szervizek szakértői vállalják a légkondicionáló rendszernek karbantartását, javítását és cseréjét. 
Tudja meg, hogyan ellenőrizze a légkondicionáló működési hibáját, és keresse fel a legközelebb eső Point S szervizt.

Autó klíma szolgáltatások

A légkondicionáló rendszer összetett, szűrőkből és mechanikai alkatrészekből áll. Ezért tanácsos felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel a légkondicionáló és fűtési rendszer javítása érdekében. A klímaberendezés felújítása vagy a szűrőszárító cseréjéhez szakértőink diagnosztizálják a hűtőkör mechanikai és hidraulikai hibáit, illetve az állítható légkondicionáló rendszer elektromos meghibásodását. És mivel a vezetés kényelme nem függ a költségvetéstől, versenyképes áron kínáljuk szolgáltatásainkat. 

Hogyan működik a gépkocsi légkondicionálása?

A gépkocsi (vagy más járműtípus) légkondicionáló rendszere elég hatékony ahhoz, hogy a jármű belsejét lehűtse, és a meleg levegőt kiszívja. A légkondicionáló és a hűtőszekrény ugyanazon elv szerint működik. Amikor a folyadék a folyékony állapotból a gázhalmazállapotba kerül, hidegebb lesz. Így nagyobb komfortot garantál vezetés közben, mivel nyáron is lehetővé teszi, hogy hideg hőmérsékleten tartsa az autó utasterét! 

A Point S hálózat szervizei gondoskodnak a klímaberendezés karbantartásról és az alábbi elemeinek cseréjéről:

hűtőközeg 

szűrők

kondenzátor

kompresszor

szabályozók

csővezeték

4 jelzi, hogy a légkondicionáló rendszert javítani kell

Ha az itt leírt jelek közül egyet vagy többet észlel, javasoljuk, hogy ellenőrizze a légkondicionáló rendszerét:

A légkondicionáló rossz szagot bocsát ki

Nincs semmi rosszabb, mint az a büdös levegő, amely az utastérben szétterjed, amikor az erős nyári hőség miatt még csak le sem húzható az ablak. Nem kell választani a rossz szag és a hűvös idő között. A rossz szag valószínűleg a légkondicionáló rendszer pontatlan tisztításának köszönhető. Ebben az esetben kérjen antibakteriális kezelést gomba, por vagy baktérium eltávolítására. 

A légkondicionáló használata közben párásodik az ablak

A légkondicionálás ellenére az ablakok folyamatosan párásodnak. Ez azt jelenti, hogy a légkondicionáló nem tudja eltávolítani a nedvességet a jármű belsejében, mert a levegő nem elég hideg. Ebben az esetben ellenőrizni kell a hűtőfolyadék szintjét a rendszerben. 

A légkondicionáló nem hűti a járművet

Úgy tűnik Önnek, hogy a levegő nem elég hideg, és a hőmérséklet nem csökken: a légkondicionáló rendszer egyszerűen nem működik. Ez valószínűleg a hűtőfolyadék hiányának köszönhető, és ellenőrzése ajánlott. 

A légkondicionáló szellőztetése alacsony

Ha a jármű belsejében lévő levegő keringése alacsony, akkor azt jelenti, hogy a levegő nem megfelelően halad a rendszerben, és a belső szűrőt ki kell cserélni.

Mikor kell ellenőrizni a légkondicionáló rendszert?

Azt javasoljuk, hogy a légkondicionáló rendszert minden évben ellenőrizze, mielőtt a forró szezon megérkezik, így a nyár folyamán semmi gond nem lesz. 
A kényelem garantálása érdekében:

Töltse fel a légkondicionáló áramkört 2 évenként

Cserélje ki a dehidratáló szűrőt 4 évente

A hűtőközeg körülbelül 20% -a minden évben természetes módon elpárolog, ezért ellenőrizze a szintjét. A légkondicionáló rendszer ellenőrzése az autó rendes karbantartásának része. 
 

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!