Continental győzedelmeskedett az ADAC 2024 nyári gumi teszten

A nyári szezon beköszöntével egyre fontosabbá válik a megfelelő gumiabroncsok kiválasztása. A nyári gumik biztosítják a biztonságos vezetést és a komfortos utazást a meleg hónapokban. Azonban a piacon rengeteg gumiabroncs található, és nem könnyű eldönteni, hogy melyik a legjobb választás az Ön számára.

 

Ebben a cikkben az ADAC 2024-es nyári gumiabroncs tesztjének eredményeit foglaljuk össze. Bemutatjuk a teszt győzteseit, és kiemeljük a legfontosabb eredményeket. Ezen kívül tanácsokat adunk a megfelelő gumiabroncs kiválasztásához, és megosztunk néhány hasznos tippet a gumiabroncsok karbantartásával kapcsolatban.

 

Az ADAC 2024-es nyári gumiabroncs tesztjében 16 gumiabroncsot vizsgáltak 215/55 R17 méretben. A tesztet száraz és nedves útfelületen is elvégezték, és értékelték a gumiabroncsok féktávolságát, kanyarstabilitását, vízelvezetését, gördülési ellenállását, kopását, üzemanyag-fogyasztását és zajkibocsátását.

 

A teszt győztesei a következők:

 

Continental PremiumContact 7: Ez a gumiabroncs kiemelkedő eredményeket ért el valamennyi vizsgált területen.


Michelin Primacy 4+: Ez a gumiabroncs kiváló féktávolsággal és kanyarstabilitással rendelkezik.


Kumho Ecsta HS52: Ez a gumiabroncs nagyon jó ár-érték arányt nyújt.

 

A teszt során az alábbi fontos eredményeket tárták fel:

 

A Continental PremiumContact 7 a legjobb eredményt érte el a nedves útfelületen történő fékezéskor.

 

A Michelin Primacy 4+ a legjobb eredményt érte el a száraz útfelületen történő kanyarstabilitáskor.

A Kumho Ecsta HS52 a legjobb ár-érték arányú gumiabroncs a tesztben.

A gumiabroncs kiválasztásakor fontos figyelembe venni a vezetési stílust, az autó típusát és a költségvetést. A cikkben további tippeket talál a megfelelő gumiabroncs kiválasztásához és a gumiabroncsok karbantartásához.

 

Az ADAC 2024 nyári gumi tesztről, amit jó tudni

 

Az ADAC 2024-es nyári gumiabroncs tesztjében 16 gumiabroncsot vizsgáltak 215/55 R17 méretben. A teszt célja az volt, hogy megtalálják a legjobb nyári gumiabroncsot a kompakt SUV-k számára. A tesztet száraz és nedves útfelületen is elvégezték, és a következőket vizsgálták:

Féktávolság: A féktávolság az a távolság, amit az autó megtesz, amíg a fékpedál lenyomása után megáll. A teszt során mind száraz, mind nedves útfelületen mérték a féktávolságot.

Kanyarstabilitás: A kanyarstabilitás az a gumiabroncs azon képessége, hogy mennyire stabilan tartja az autót kanyarban. A teszt során száraz és nedves útfelületen is vizsgálták a kanyarstabilitást.

Vízelvezetés: A vízelvezetés az a gumiabroncs azon képessége, hogy mennyire hatékonyan vezeti el a vizet a futófelületről, ezáltal megakadályozva az aquaplaningot. A teszt során nedves útfelületen mérték a vízelvezetést.

Gördülési ellenállás: A gördülési ellenállás az a gumiabroncs azon tulajdonsága, hogy mennyire gördül könnyen. A gördülési ellenállás befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást. A teszt során laboratóriumi körülmények között mérték a gördülési ellenállást.

Kopás: A kopás az a gumiabroncs azon mértéke, hogy mennyire kopik a használat során. A teszt során a gumiabroncsokat egy futógépen kopasztották, és mérték a kopás mértékét.

Üzemanyag-fogyasztás: Az üzemanyag-fogyasztást az autó által fogyasztott üzemanyag mennyiségeként határozzák meg 100 km megtételére. A teszt során mérték a gumiabroncsok üzemanyag-fogyasztását.

Zajkibocsátás: A zajkibocsátás az a gumiabroncs által keltett zaj mértéke. A teszt során mérték a gumiabroncsok zajkibocsátását.

A tesztet független szakértők végezték, és az eredményeket az ADAC honlapján tették közzé.

A teszt eredményei alapján a Continental PremiumContact 7 lett a legjobb gumiabroncs a 2024-es évben.

 

Ez a gumiabroncs kiemelkedő eredményeket ért el valamennyi vizsgált területen. A Michelin Primacy 4+ a második helyen végzett, míg a Kumho Ecsta HS52 a harmadik helyen.

A teszt eredményei azt mutatják, hogy a Continental PremiumContact 7 a legjobb választás azoknak a vezetőknek, akik a legmagasabb szintű biztonságot és teljesítményt keresik. A Michelin Primacy 4+ jó választás azoknak a vezetőknek, akik kiemelkedő féktávolságra és kanyarstabilitásra vágynak. A Kumho Ecsta HS52 jó választás azoknak a vezetőknek, akik egy megbízható és kényelmes gumiabroncsot keresnek jó ár-érték arányban.

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!