Lengéscsillapítók ellenőrzése és cseréje

 

 

Jaaj ne, már megint kátyúk! ... Szerencsére a lengéscsillapítók kényelmessé és biztonságossá teszik a vezetést! 
De mikor volt az utolsó alkalom, hogy ellenőrizte őket? Olvassa el a cikkünket, és mindent elmondunk a lengéscsillapító vezérléséről, a lengéscsillapítók veszélyeiről és arról, hogy a Point S hogyan gondoskodik a járművéről a lengéscsillapítók ellenőrzésével és cseréjével.

 

Hogyan működnek a lengéscsillapítók?

A lengéscsillapítók az autó felfüggesztésének legfontosabb elemei, a gumiabroncsokkal és a rugókkal együtt. Biztosítják a megfelelő kapcsolatot az út és a gumiabroncs között. A lengéscsillapítók csökkentik a gumiabroncsok talajra gyakorolt ​​visszapattanó hatását és a rezgéseket, így a vezetés stabilabb és kényelmesebb. A lengéscsillapítók kilométerenként legalább 5000 alkalommal vannak használva! Minél merevebbek a csillapítók, annál nehezebb lesz a kormányozhatóság. Ha a csillapítók rugalmasak, az utazás kényelmesebb lesz. 

 

A lengéscsillapítók cseréjéről szerzett tapasztalataink

A lengéscsillapítók nem láthatóak kívülről, és ez megnehezíti az ellenőrzést. A Point S szervizekben ellenőrizzük a lengéscsillapítók állapotát, hogy garantáljuk a biztonságos vezetést. Ha bármilyen problémát észlelünk a felfüggesztésekkel vagy a lengéscsillapítókkal kapcsolatban, versenyképes áron cseréljük ki őket, mert a biztonság nem függhet a költségvetéstől! 

 

Az elhasználódott lengéscsillapítók veszélyei

Sokan nem tudják, mennyire veszélyes az elhasználódott lengéscsillapítókkal való vezetés. Az autóvezető hajlamos arra, hogy megszokja az elkopott lengéscsillapítót és alkalmazkodjon hozzá. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük, mivel kopásuk a következő kockázatokhoz vezet:

Korai gumiabroncs kopás. A kisütéses lengéscsillapítók csökkenthetik a gumiabroncsok élettartamát a folyamatos talajlepergetések és rezgések miatt. Ez károsíthatja az autó egyéb alkatrészeit is. 
Nagyobb fékhossz (50 m / h sebességgel 2 m-es fékezés), és az ABS-re gyakorolt ​​negatív hatás. Amikor a gépkocsi fékez, a gumiabroncsok és az út közötti érintkezési pont csökken a lengéscsillapítók miatt keletkező ugrálás miatt, ami nagyobb fékezési távolságot eredményez. Képzelje el a következményeket, éppen az autópályán kellene hirtelen fékezni...

A kezelhetőség elvesztése

A vízen csúszás kockázata. A kopott lengéscsillapítókkal az aquaplaning akkor is megtörténik, ha a gumiabroncsok jó állapotban vannak.

Kisebb vezetési kényelem. A lengéscsillapítók által okozott rezgések miatt a vezetés kevésbé kényelmes. Nagyon veszélyes, ha hosszú távolságokat kell vezetnie!

A lengéscsillapítók cseréjére

Javasoljuk, hogy ellenőrizze a lengéscsillapítót minden megtett 20 000 km után, és cserélje le őket 70 000 km-enként. A felfüggesztést és a rugókat ugyanolyan gyakorisággal kell cserélni. Biztonsága érdekében ellenőrizze a futómű geometriáját is. 
Ha a következő jelek valamelyikét észleli, akkor azt jelenti, hogy a lengéscsillapítók ki vannak kopva, és ellenőrizni kell őket:

Rázkódik az autó vezetés közben

A gumiabroncsok szabálytalanul kopnak

Ismerősek ezek a jeleket? Ne pazaroljon több időt, és vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi Point S szakszervizzel! 

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!