Letették a Continental elektronikai okos gyárának alapkövét Debrecenben

 

A Continental összesen 100 millió euró értékű beruházásával közel 450 új munkahelyet teremt


A 2018 szeptemberi alapkőletételt követően a gyártás várhatóan 2020 harmadik negyedévében indulhat majd meg. A Continental összesen 100 millió euró értékű befektetésével közel 450 új munkahelyet teremt. A magyarországi gyártási jelenlét bővítésére az autóipari elektronikák iránti egyre növekvő kereslet miatt van szükség.

A Continental ünnepélyesen letette az új debreceni gyárának alapkövét, mellyel a technológiai cég az autóipari elektronikai gyártási tevékenységét szándékozik bővíteni. Az ünnepélyes eseményre a debreceni Déli Ipari Park zöldmezős területén került sor. 

Lukas Juranek, a debreceni telephely vezetője köszöntötte a vendégeket, és bemutatta az egység jövőképét: „Egy olyan csúcstechnológiás okos gyárat hozunk létre, amely megfelel az energiahatékony zöld beruházások által támasztott igényeknek. A Continental Debrecenben nem csak kiemelkedő minőségű termékeket fog gyártani magasan digitalizált környezetben, de kiemelkedő karrier lehetőségeket is kínál a régióban élő munkavállalók számára.”

Az alapkőletételi ünnepélyt megtisztelte jelenlétével Stephan Rebhan, a Continental Transmission üzletágának vezetője , Dr. Hans-Jürgen Braun,  a Continental 30 elektronikai gyárának vezetője, Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, illetve Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere.

„A Continental gyártási jelenlétének bővítése Magyarországon fontos részét képezi a növekedési stratégiánknak Európában, hiszen ezáltal a kontinensen is kiterjesztjük gyártási tevékenységünket, és így még jobban kielégíthetjük a vásárlóink egyre növekvő keresletét az autóipari termékek iránt” – mondta el Dr. Hans-Jürgen Braun.

A debreceni gyár a Continental hetedik gyártóegysége lesz Magyarországon, mellyel a Continental az európai piacra szánt elektronikai alkatrészek előállítását kívánja bővíteni/növelni.. Kezdetben a  Continental Transmission és Sensors&Actuators üzletágának termékeit állítják elő   a telephelyen, melynek alapterülete 7.000 négyzetméter lesz, és ezzel párhuzamosan 450 új munkahely jön létre.

Forrás: www.continental-corporation.com

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!