Vészhelyzeti készlet az autó számára: melyek az alapvető elemek?

 

Ha autóval utazunk, fontos, hogy készen álljunk minden eshetőségre. Még ha nem is akarjuk, hogy megtörténjenek a váratlan események, mint a meghibásodás vagy a baleset, bárkivel megtörténhet, ezért mindig jobb, ha felkészültek vagyunk és teljes mértékben irányítjuk a helyzetet. Ez az a 7 tétel, amelyet mindig az autó vészhelyzeti csomagjában kell tartani:

Teljes körű elsősegély-készlet: kötszerek, steril géz, kis ollók, kesztyűk ... Az elsősegély készlet megmentheti az életét vagy a veszélyeztetett személy életét.

A fáklya: lehet, hogy éjszaka meg kell állnia az út szélén. A zseblámpa segíteni fog ebben a helyzetben: gumiabroncs csere, térkép elolvasása, egy tárgy megtalálása a csomagtartóban... elengedhetetlen a jó világítás. Tartsunk magunknál az extra elemeket is, hogy a fény tovább tartson.

Egy üveg víz és nem romlandó élelmiszerek: ha több órán át az úton ragadunk, és nem tudhatjuk, hogy mennyi ideig kell még várni, akkor jól jön, hogy vizet és ételt is hoztunk magunkkal.

​​​​​​​Takaró és meleg ruhák: ha autója elromlik, és a fűtési rendszer leáll, szükség lehet valami melegre: takarók, kesztyűk, sapkák, sálak...

​​​​​​​Jégkaparó: a téli időjárási viszonyokat nehéz megjósolni. Ezért mindig tartson jégkaparót az autóban, hogy megtisztítsa az autót a hótól és a jégtől. 

​​​​​​​Fagyálló folyadék és mosófolyadék: ez a két folyadék elengedhetetlen az Ön biztonsága és a jármű megfelelő működése szempontjából. Amint lehűl a levegő, a fagyásgátló lehetővé teszi a motor megfelelő működését, miközben a hőmérsékletet ellenőrzés alatt tartja, míg az ablakmosó folyadék segít megszabadulni a szélvédőn lévő szennyeződéstől. 

​​​​​​​​​​​​​​Akkumulátor kábelek: a hideg károsíthatja az autót télen, különösen az olyan elemeket, amelyek könnyen leállnak hideg állapotban. Mindig vigye magával a kábeleket, hogy újra tudja indítani az akkumulátort!

Ezekkel az alapvető tárgyakkal télen is gond nélkül is vezethet!
 

Üzlet kereső

Kattintson a képre, és találja meg az Önhöz legközelebbi üzletünkket!